προηγούμενο
επόμενο
30/08/2019 11:52:00

Δωρεάν διημερίδα της EEO Group με θέμα: «Σύγχρονες επαγγελματικές προκλήσεις»

H EEO Group, με αφορμή την ολοκλήρωση τεσσάρων προγραμμάτων Erasmus (J.U.M.P., INSERT, AXESS, MedLit45 ), αλλά και στο πλαίσιο των στόχων και των ενδιαφερόντων της, διοργανώνει διημερίδα με θέμα «Σύγχρονες επαγγελματικές προκλήσεις: στοχεύοντας σε μία ίση πρόσβαση στην αγορά εργασίας» με τη συμμετοχή καταρτισμένων ομιλητών από διάφορους τομείς, την Πέμπτη & Παρασκευή, 29-30 Αυγούστου 2019, ώρα 15:00, στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ (Κοδριγκτώνος 16, Αθήνα). Είσοδος ελεύθερη.

To Facebook Event θα βρείτε εδώ!
και τη Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος εδώ!

Οι παρευρισκόμενοι θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης από 4 διαφορετικά έργα Erasmus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι θεματικοί κύκλοι της συζήτησης είναι:

  • Ψηφιακές Ικανότητες
  • Εργασιακό Περιβάλλον
  • Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

Σε αυτό το πλαίσιο, θα παρουσιαστούν 4 προγράμματα Erasmus :

- Ο στόχος του AXESS είναι να ενισχύσει την απασχολησιμότητα των γυναικών μέσω
της ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων τους, αναπτύσσοντας και αξιοποιώντας Ανοικτές Εκπαιδευτικές Πήγες (O.E.R).

- Οι κύριοι στόχοι του MedLit45 είναι η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των ανειδίκευτων/χαμηλής ειδίκευσης ανέργων 45ετών και άνω και η ενίσχυση της γνώσης των σχετικών οργανισμών που εργάζονται με ανειδίκευτους/χαμηλής ειδίκευσης ανέργους ώστε να αποκτήσουν μια νέα προσέγγιση ψηφιακού γραμματισμού όλων των πολιτών.

- Ο σκοπός του έργου INSERT είναι να αναπτύξει τις ικανότητες κοινωνικής επιχειρηματικότητας των επαγγελματιών που εργάζονται σε οργανισμούς που παρέχουν στήριξη σε μεταναστευτικούς πληθυσμούς, μέσω ενός εκτενούς προγράμματος εκπαίδευσης με απώτερο στόχο οι μετανάστες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κοινωνική επιχειρηματικότητα ως ένα εναλλακτικό μέσο για τον βιοπορισμό τους.

- Ο σκοπός του έργου J.U.M.P. είναι η ενίσχυση της εκπαίδευσης των ενηλίκων γυναικών προκειμένου να επιτευχθεί μια καλύτερη εναρμόνιση της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής τους και να αυξηθούν τα ποσοστά απασχόλησής τους. Τα παραπάνω θα επιτευχθούν μέσω μαθημάτων επαγγελματικής κατάρτισης και διεξαγωγής ενημερωτικών «εργαστηρίων».

Ώρα προσέλευσης: 15:00-15:30

διαβάστε επίσης

επιστροφή