προηγούμενο
επόμενο
18/03/2016 13:16:00

Δωρεάν προγράμματα επιμόρφωσης για ανέργους από το e-learning του ΕΚΠΑ

Το E-Learning του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης του οργανισμού, πρόκειται να διαθέσει αυτή την περίοδο σε ανέργους δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα στην πληροφορική, τις εξαγωγές και το διαδίκτυο, την επιχειρηματικότητα και δημιουργία e-shop, καθώς και στην οικονομική σκέψη. Συγκεκριμένα, 100 άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν ένα από τα παρακάτω εξ αποστάσεως προγράμματα επιμόρφωσης.

Τίτλος Προγράμματος
Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής για Windows 7 & Office 2010 | Διάρκεια 4 μήνες
Εξαγωγές και Διαδίκτυο | Διάρκεια 3 μήνες
Entrepreneurship and E-shop Development | Διάρκεια 4 μήνες
Ανάπτυξη Οικονομικής Σκέψης | Διάρκεια 5 μήνες

Απώτερος στόχος είναι να καλυφθούν οι ανάγκες για εκπαίδευση και να δοθούν τα κατάλληλα εφόδια σε άτομα που δεν εργάζονται αυτή την περίοδο, προκειμένου να επανενταχθούν όσο γίνεται ταχύτερα και ομαλά στην αγορά εργασίας. Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα έχουν οι άνεργοι με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, ενώ βασική προϋπόθεση είναι η κατοχή τουλάχιστον απολυτηρίου Λυκείου. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει με κλήρωση και θα επιλεχθούν 50 άντρες και 50 γυναίκες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως και την Πέμπτη 31/3/2016 μέσω της σελίδας του E-Learning του ΕΚΠΑ. Η έναρξη των μαθημάτων έχει οριστεί για τις 9/5/2016.

Ο σχεδιασμός των Προγραμμάτων έγκειται στην «αυτονομία» που παρέχουν, καθώς οι εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να καθορίζουν οι ίδιοι το πρόγραμμα μελέτης τους, αφού δεν υπάρχουν περιοριστικοί παράγοντες, όπως η υποχρεωτική φυσική παρουσία τους σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο, δεδομένου ότι η εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Οι εκπαιδευόμενοι αξιολογούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα (σε εβδομαδιαία βάση) μέσω τεστ αξιολόγησης που αναρτώνται στην εκπαιδευτική πλατφόρμα και υποστηρίζονται εκπαιδευτικά σε καθημερινή βάση από εκπαιδευτή. Η επιτυχής ολοκλήρωση των Προγραμμάτων οδηγεί σε Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών στα τηλέφωνα 2103689354 και 2103689381 ή μέσω email στο elearn-secretariat@elke.uoa.gr

διαβάστε επίσης

επιστροφή