προηγούμενο
επόμενο
02/04/2021 09:59:00

Δωρεάν σεμινάριο "Αντιμεταβιβαστικός Απεγκλωβισμός" από το Institute for Contemporary Psychotherapy Athens (ICPA)


To Institute for Contemporary Psychotherapy Athens (ICPA) διοργανώνει το Σάββατο, 10 Απριλίου, το δωρεάν σεμινάριο «Αντιμεταβιβαστικός Απεγκλωβισμός» με θέμα τη «δυσκολία διατήρησης της ουδετερότητας του θεραπευτή στον καιρό της πανδημίας».

Η αποστολή της λέσχης φίλων του ICPA μας είναι να προωθηθούν οι σύγχρονες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις που βασίζονται στην έννοια του «Σχεσιακού εαυτού» και να δημιουργηθεί μια ανοιχτή, φιλόξενη επαγγελματική κοινότητα που θα υποστηρίζει χωρίς δογματισμούς το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων. Βασική αρχή της λέσχης είναι η ισοτιμία και η αμοιβαιότητα και ενθαρρύνουμε τους συναδέλφους να συνεισφέρουν τόσο με τη θεωρητική τους κατάρτιση όσο και με την όρεξη για βιωματική συμμετοχή στη μαθησιακή διαδικασία. Φιλοδοξούμε να αποτελέσει η λέσχη έναν πολυδιάστατο χώρο σύνθεσης και ενσωμάτωσης όλων των ψυχοθεραπευτικών απόψεων και πάντοτε με γνώμονα την ζωντάνια και τη φρεσκάδα των καινούργιων ιδεών να χαρούμε και να ευχαριστηθούμε την διαδραστική κοινότητα που φτιάχνουμε.

Τονίζουμε ότι τοποθετούμε τον εαυτό μας πολύ μακριά από την κριτική και διδακτική διάσταση και συνεργαζόμαστε μαζί σας για να εξερευνήσουμε και να ανακαλύψουμε «καινοτόμες και μοντέρνες» θεραπευτικές νότες στο σύγχρονο απαιτητικό και ρευστό κλινικό γίγνεσθαι.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 10 Απριλίου, 16:00-18:00 μέσω ZOOM.

Απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας και φοιτητές ψυχολογίας.

Στην πρώτη συνάντησή μας με τίτλο «Αντιμεταβιβαστικός απεγκλωβισμός: Δυσκολία διατήρησης της ουδετερότητας του θεραπευτή στον καιρό της πανδημίας» θα αναλύσουμε τη συνθετότητα της σύγχρονης κλινικής πραγματικότητας και θα εξερευνήσουμε τις ποικίλες διαστάσεις που το κοινωνικό πλαίσιο επηρεάζει ξεκάθαρα το θεραπευτικό.

Έμφαση θα δοθεί στις παρακάτω έννοιες κλειδιά: θεραπευτική ουδετερότητα, συμμετοχή μέσω του περιοριστικού εαυτού και διϋποκειμενικότητα.

Δωρεάν συμμετοχή

Δηλώσεις συμμετοχής:

Στο email του ICPA
info@psychotherapeutiko.gr

Στην γραμματεία του ICPA
210 9849078 (καθημερινά μετά τη 13:00)

Με προσωπικό μήνυμα στις σελίδες κοινωνικών δικτύων του ICPA
Facebook & instagram

διαβάστε επίσης

επιστροφή