προηγούμενο
επόμενο
12/04/2016 10:38:00

Δωρεάν σεμινάριο στη Νάπολι με θέμα τον εναλλακτικό πολιτιστικό τουρισμό

Στα πλαίσια του Capacity Building in the field of youth της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Action Synergy δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής στο σεμινάριο που θα διοργανωθεί στο Castellammare di Stabia (Νάπολι, Ιταλία) με θέμα την προώθηση του εναλλακτικού πολιτιστικού τουρισμού και τη συνεργασία Ευρώπης – Ασίας στο αντικείμενο αυτό (Ελλάδα – Ιταλία – Ινδία – Βιετνάμ).

Όλα τα έξοδα μετακίνησης – διαμονής και συμμετοχής καλύπτονται από το πρόγραμμα και από την Action Synergy.

  • Για νέους και εργαζόμενους με νέους,
  • Ημερομηνία διεξαγωγής Σεμιναρίου: 19/6/16 – 25/6/16,
  • Δεχόμαστε αιτήσεις μέχρι και τις 28 Απριλίου 2016.

Περιεχόμενο προγράμματος
Το πρόγραμμα CulTY που υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος Capacity Building της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ως κύριο στόχο την προώθηση του εναλλακτικού πολιτιστικού τουρισμού. Σε αυτό συμμετέχουν οργανισμοί από την Ελλάδα, Ιταλία, Ινδία και Βιετνάμ.
Πέραν των μεγάλων μνημείων και των γνωστών τουριστικών αξιοθέατων που υπάρχουν στις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, υπάρχει πληθώρα τουριστικών πολιτιστικών επιλογών που παραμένουν ανεκμετάλλευτες (στοιχεία σύγχρονου πολιτισμού, τοπικές παραδόσεις, φαγητό, μουσική, χορός, παραδοσιακή ζωή της κοινότητας, σύγχρονη τέχνη κ.α.). Ο τουρισμός που διοχετεύεται σε συγκεκριμένες μόνο πτυχές του πολιτισμού μιας χώρας, μπορεί να καταλήξει να είναι οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά μη βιώσιμος.
Παρότι μεμονωμένες ιστορίες επιτυχίας υπάρχουν, το μοντέλο του εναλλακτικού πολιτιστικού τουρισμού δεν είναι ευρέως διαδεδομένο. Ο στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση νέων ανθρώπων και εργαζόμενων με νέους πάνω σε αυτό το μοντέλο, και η προώθηση πολιτισμικών ανταλλαγών μεταξύ Ευρώπης και Ασίας και συγκεκριμένα μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας, Βιετνάμ και Ινδίας. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω 3 εβδομαδιαίων σεμιναρίων σε Ιταλία, Ινδία και Βιετνάμ και μέσω μαθημάτων e-learning. Το πρώτο σεμινάριο του προγράμματος θα λάβει χώρα στο Castellammare di Stabia της Ιταλίας από 19 εώς 25 Ιουνίου.

Σχετικά με το πρώτο σεμινάριο στο Castellammare di Stabia της Ιταλίας από 19 εώς 25 Ιουνίου
Η Action Synergy και το πρόγραμμα CulTY δίνουν την ευκαιρία σε νέους και εργαζόμενους με νέους να συμμετέχουν στο σεμινάριο καλύπτοντας όλα τα έξοδα (συμμετοχή – μετακίνηση από και προς Αθήνα – διαμονή). Για όσους λάβουν μέρος στο σεμινάριο θα υπάρξει πιστοποίηση από το πρόγραμμα.
Οι συμμετέχοντες που θα επιλεχθούν θα πρέπει:
α) κατά την διάρκεια του σεμιναρίου στην Ιταλία να κάνουν μια σύντομη παρουσίαση σε ένα από ακόλουθα θέματα:
– Βέλτιστες πρακτικές στον εναλλακτικό πολιτιστικό τουρισμό
– Ιδέες σχετικά με την ανάπτυξη του εναλλακτικού πολιτιστικού τουρισμού
– Άτυπη μάθηση και πολιτιστικός τουρισμός
– Συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού
– Πολιτιστικός Τουρισμός και μάρκετινγκ
β) Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα πρέπει να διαδώσουν το περιεχόμενο του σεμιναρίου και των εμπειριών που αποκόμισαν σε μία μικρή εκδήλωση διάδοσης στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Action Synergy.

Σχετικά με την διαδικασία της επιλογής θα χρειαστεί:
– Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα (CV)
– Απαραίτητη γνώση Αγγλικών
– Να εξηγηθεί η σχέση με το αντικείμενο
– Να δοθεί μια αρχική ιδέα για την παρουσίαση

Στείλτε την αίτηση σας στον υπεύθυνο του προγράμματος Αλέξανδρο Διαμαντή – Μπαλάσκα στη διεύθυνση alex.diamantis.balaskas@gmail.com. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 28 Απριλίου 2016. Για τυχόν απορίες ή διευκρινήσεις επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2106822606.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την αίτηση σε αυτό το link:http://action.gr/home/culty

διαβάστε επίσης

επιστροφή